انتشار آپدیت برای مادربردهای مختلف جهت سازگاری با ویندوز 11 انتشار آپدیت برای مادربردهای مختلف جهت سازگاری با ویندوز ۱۱

 | تاریخ ارسال: 1401/9/16 | 
زوم استفاده از تراشه‌ TPM ۲.۰ برای پشتیبانی از ویندوز ۱۱، برخی کاربران را در مورد اینکه آیا سیستم آن‌ها از ویندوز جدید پشتیبانی می‌کند یا خیر، سردرگم کرده است. حالا کاربرانی که اقدام به جمع‌آوری سیستم‌ شخصی‌سازی‌شده با مادربرد ایسوز یا Asrock کردند نیز می‌توانند با دریافت آپدیت BIOS به فعال‌سازی TPM به‌صورت پیش‌فرض اقدام کنند. البته امکان فعال‌سازی TPM به‌صورت دستی و بدون دریافت این به‌روزرسانی نیز وجود دارد.

تراشه‌ی TPM ۲.۰ یا به‌صورت کامل، Trusted Platform Module، به بیان ساده یک قطعه سخت‌افزاری است که یک لایه امنیتی بیشتر به کامپیوترهای ویندوزی اضافه می‌کند. درواقع این قطعه به‌صورت فیزیکی از سیستم در برابر حملات بدافزارها محافظت و به حفظ امنیت اطلاعات کاربری کمک می‌کند. مایکروسافت TPM را به یکی از الزامات نصب ویندوز ۱۱ تبدیل کرده است و بدون آن، اجازه استفاده از جدیدترین نسخه سیستم‌عامل خود را نمی‌دهد. اکثر لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های پیش‌ساخته به‌صورت پیش‌فرض این قابلیت را فعال کرده‌اند؛ اما برخی کاربران  که خود سیستمشان را اسمبل کرده‌اند، ممکن است با مشکل فعال‌سازی TPM مواجه شده باشند. حالا سازندگان مادربرد به فکر برطرف کردن این مشکل افتادند.

TPM ابتدا به‌عنوان یک تراشه‌ی اختیاری برای افزایش امنیت سیستم‌ها به برخی مادربردها اختصاص داده شده بود؛ اما در سال‌های اخیر، مادربردها به‌صورت پیش‌فرض به این قطعه‌ی سخت‌افزاری مجهز شده‌اند. اگر کامپیوتر جدید شما از تست آمادگی برای نصب ویندوز ۱۱ عبور نکرده است یا TPM در بخش امنیت تنظیمات سیستم به‌صورت فعال نمایش داده نمی‌شود، می‌توانید با مراجعه به تنظیمات BIOS این کار را به‌صورت دستی انجام بدهید. البته روش انجام آن برای مادربردهای مختلف ایسوز، Asrock، گیگابایت یا MSI متفاوت است.

ایسوز در وب‌سایت رسمی خود بخشی برای دسترسی مستقیم به لینک دانلود جدیدترین نسخه BIOS تعبیه کرده است که تنظیمات تمامی مادربردهای تحت پشتیبانی ویندوز ۱۱ را به حالت fTPM درمی‌آورد. دستورالعمل انجام دستی این کار در همین وب‌سایت قرار گرفته است.

Asrock نیز یک به‌روزرسانی برای BIOS  مادربردهای خود منتشر کرده است که fTPM به‌صورت خودکار فعال می‌کند. در زمان انتشار این خبر، Gigabyte و MSI هنوز چنین آپدیتی برای کاربران ارائه نکردند؛ اما مدتی است که فهرست مادربردهای پشتیبانی‌کننده از ویندوز ۱۱ خود را منتشر کرده‌اند. شما می‌توانید از طریق وب‌سایت رسمی MSI به دستورالعمل فعال‌سازی دستی fTPM دسترسی داشته باشید. گیگابایت نیز در نشست خبری ماه جولای خود، جزئیات مادربردهای تحت پشتیبانی fTPM خود را منتشر کرده بود.

کاربران ویندوز ۱۰ بعد از فعال‌سازی fTPM در BIOS باید عبارت TPM را در تنظیمات سیستم خود را مشاهده کنند. برای دسترسی به بخش مربوطه، مسیر Windows Security > Device Security > Security Processor را دنبال کنید.




CAPTCHA

دفعات مشاهده: 537 بار   |   دفعات چاپ: 62 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر