دومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی و مدیران مراکز آپای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری دومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی و مدیران مراکز آپای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری

 | تاریخ ارسال: 1403/4/20 | 
به اطلاع دانشگاهیان محترم خوارزمی میرساند:
دومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات و مراکز آپای دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری" روز سه‌شنبه ۱۲ تیر از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۸:۰۰ در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.

این همایش با محوریت «هوشمندسازی و تحول دیجیتال در آموزش عالی» با حضور محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم،زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا(س) و رئیس همایش ، محمد هادی زاهدی مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت عتف و دبیرعلمی همایش، محمدرضا عصاری معاون اداری و مالی دانشگاه الزهرا (س) و دبیر اجرایی همایش، مهدی آزادی مطلق معاون امنیت و زیر ساخت اداره کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت عتف و دکتر رضا امیری مسئولیت هیات اجرایی همایش به همراه جمعی از اساتید، معاونان و مدیران ارشد از وزارت عتف، دانشگاه ها و سازمان‌های تابعه ، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه، مرکز ملی فضای مجازی، سازمان فناوری اطلاعات ایران، حراست کل کشور و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

 رئیس فرهنگستان علوم، مخبر دزفولی با بیان اهمیت توسعه هوش مصنوعی، از شکل‌گیری ۹۱ درصدی کسب‌ و کارها مبتنی بر آن خبر داد و با تاکید بر اینکه امروزه نه علم و ثروت به تنهایی مهم نیستند، گفت: علم قدرت است و هر چه عالم‌تر بر مرکب علمی سوار شویم، قدرت بیشتری خواهیم داشت، ولی با جهان‌بینی غربی، تسلط در پی آن خواهد آمد.
 رئیس فرهنگستان علوم گفت: برای آغاز هر تحولی باید به داشته‌های کشور اشراف کامل داشته باشیم. برای هوشمندسازی باید بدانیم در کجا قرار داریم و بدون داشتن پشتوانه‌ها، برنامه ریزی روی هر تحولی عقیم خواهند ماند و لذا توجه به کلان‌روندها برای برنامه ریزان ضرورت دارد. وی با بیان کلان‌روندها در سه سطح کشور، منطقه و جهان، درباره کلان روند جهانی افزود: تحولات و اتفاقات بزرگی رخ داده و اتفاقات بزرگی در حوزه تحولات علم و فناوری پیش روی ماست و اگر به آن توجه نکنیم، فعالیت‌های ما ماندگار نخواهد بود.
 مخبر دزفولی با تاکید بر اینکه امروزه هوش مصنوعی تنها در عرصه علم و دیتا مطرح نیست، اثرات آن را در زندگی بشریت مطرح کرد و ادامه داد: هوش مصنوعی یک روند و مگاترند جهانی است و اگر به بازارهای جهانی آن توجه نکنیم و سرمایه‌گذاری در این حوزه در کشور صورت نگیرد، کشور در تمام رقابت‌پذیری جهان عقب می‌ماند، از این رو باید وارد رقابت‌های جهانی شویم و بدانیم با چه تفکری به آن نگاه می‌کنیم.
 رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به بازار ۲۱ تریلیون دلاری هوش مصنوعی در جهان، گفت: ایده علم اگر با رباتیک و کوانتوم متصل شود، تحولات عظیمی ایجاد می‌کند. در کلان روندهای منطقه نیز شاهد هستیم که اگر می‌خواهیم برنامه‌ریزی کنیم، باید به ترفندهای منطقه‌ای نیز توجه شود.

مخبردزفولی گفت: در این مسیر کمتر قدر دانشگاه‌ها دانسته شد و این در حالی است که سرریز علوم در دانشگاه‌ها به صنعت وارد می‌شود و می‌توانیم با داشته‌های علمی و متصل کردن این داشته‌ها به کلان‌روندهای جهانی و منطقه‌ای برنامه‌ریزی کنیم. و برای توسعه هوش مصنوعی باید رویکرد تغییر کند و اجماع ملی صورت گیرد.
 محمدعلی زلفی‌گل در این همایش با تأکید بر اهمیت فنآوری و هوش مصنوعی به عنوان نیازی غیر قابل انکار در دنیای امروز بیان داشتند:ایران در ابعاد بین‌المللی در برخی بخش‌های هوش مصنوعی رتبه مناسبی دارد و در زمینه رباتیک رتبه دوم را داراست باید پذیرفت که در دنیای امروز کشورگشایی به سبک قدیم نیست و فناوری و بهره مندی به موقع از علم نو، به نوعی مبنای غلبه قدرت نرم کشورها بر یکدیگر شده است و مهندسی آینده توسط هوش مصنوعی شکل می‌گیرد.

وزیر علوم تاکید کرد: هوش مصنوعی با استفاده از قدرت داده ها توانسته است امکانات به روزتری را ایجاد و ثروت جدید خلق کند و اقدام به موقع کشور در این حوزه باعث می‌شود که اختلاف ما با دنیا در دستیابی به اهداف هوش مصنوعی زیاد نباشد.
 رئیس دانشگاه الزهرا(س)، به هوش مصنوعی به عنوان قلب انقلاب صنعتی چهارم و حوزه ای چند رشته‌ای و بین رشته‌ای با ظرفیت ایجاد تحول در بخش های مختلف علم نو اشاره نمود و دانشگاه دیجیتال را تحولی در نظام آموزش عالی دانست که با استفاده از ابزارها، شیوه آموزش، منابع آموزشی ، بازتعریف استاد و دانشجو را از پایه و اساس دچار تغییر کرده است و تأکید نمود که یادگیری دیجیتال آینده بشریت است.
 دکتر ناظم بکایی بیان داشت : در سال ۲۰۲۰ بحران جهانی در حوزه فناوری اطلاعات پیش بینی می‌شود و چالش دیگرهمراه آن هزینه‌های آموزش عالی است. در ادامه رئیس دانشگاه الزهرا(س) اظهار امیدواری نمودکه مباحث این همایش فاخر و نظرات متخصصین این حوزه در آینده پژوهی آموزش عالی کشور بتواند به اجرایی شدن پروژه‌های پیشران دولت هوشمند کمک کند و پاسخ مناسبی برای رویارویی با این چالش ارائه نماید.به ویژه که این تحول شگرف می‌تواند در آموزش عالی بانوان با بررسی ابعاد گوناگون آن و ارائه راهکارهای مناسب جهانی، مدل جدیدی از آموزش عالی را برای بانوی تراز جمهوری اسلامی در قالب الگوی سوم زن به جهانیان ارائه نماید.

در ادامه محمد مهدی زاهدی، با اشاره به پروژه های در حال انجام و پنجره خدمت هوشمند دانشگاهی گفت: تا این لحظه ۲۶۶ دانشگاه ، پژوهشگاه و موسسه آموزش عالی سازمان‌های تابعه وزارت عطف به این پنجره متصل شدند و ۱۵۰۰ نفر حداقل یکبار به پروژه پنجره خدمت هوشمند دانشگاهی مراجعه کرده اند و بیش از ۵۸ میلیون خدمت ارائه شده است و همچنین پروژه پنجره خدمت هوشمند دانشگاهی در رویداد جامعه جهانی اطلاعاتی انتخاب شده است.

در این مراسم رئیس مرکز فاوا جناب آقای دکتر صنعت پور، رئیس مرکز آپا جناب آقای دکتر نصرتعلی اشرفی پیامن و معاون مرکز فاوا جناب آقای مهندس امیراحمدی در این همایش حضور بهم رساندند.





CAPTCHA
دفعات مشاهده: 277 بار   |   دفعات چاپ: 34 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر