مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات- صفحه نمایش
معرفی کارت گرافیک Gigabyte GeForce GTX 1050 D5 2G

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/1/20 | 

 

بالاخره انتظارها به سرآمدند و دست ما به پردازنده GeForce GTX 1050 رسید، این پردازنده گرافیکی، جدیدترین محصول کمپانی Nvidia است که دارای همان ساختی Pascal است که در کارت گرافیک‌های GTX 1060، GTX 1070، و GTX 1080 به کار رفته اند. به صورت دقیق‌تر می توان گفت که این کار گرافیک یک نسخه سریعتر و شخصی سازی شده و البته دارای یک فن خنک کننده از نسخه محصول کمپانی شریک خود یعنی Gigabyte است که البته کمی سرعت بیشتری هم دارد. برخلاف دیگر کارت گرافیک‌های سری ۱۰، هیچ کارت فروشی در این محصول تحت عنوان «نسخه کمپانی» در فروش های عمومی بر روی این محصول مشاهده نخواهید کرد. پس کارت های مشترکین تنها انتخاب شما می باشند. با این اوصاف کمپانی Gigabyte ترفندها و قابلیت های خوبی را در این کارت گرافیک به کار برده است تا بتواند با اصلی ترین رقیب خود، یک کارت گرافیک AMD Radeon RX 460 رقابت خوبی را داشته باشد. این که کارت گرافیک ۱۰۵۰ دارای تنها ۶۴۰ هسته CUBA است و کارت گرافیک RX 460 دارای تعداد ۶۴۰ هسته می باشد امری درست است، اما این کارت گرافیکی Gigabyte در هریک از این هسته های خود سرعت بیشتری را نسبت به رقیب خود دارد، به طوری که سرعت مبنای این پردازنده گرافیکی ۱۳۷۹MHz بوده و در حال افزایش سرعت (boost) این مقدار به ۱۴۹۳MHz می رسد. هردوی این سرعت ها، با در نظر گرفتن سرعت های مرجع به ترتیب ۱۳۵۴MHz و ۱۴۵۵MHz دارای سرعت بسیار بیشتری می باشند.

 

قدرت 
به نظر می رسد که پردازنده گرافیکی RX 460 دارای مزیت هایی از نظر حافظه می باشد زیرا دارای دو نوع حافظه ۲GB و ۴GB در خط تولید خود می باشد، درحالی که پردازنده گرافیکی مورد بررسی ما یعنی GTX 1050 تنها محدود به یک حافظه رم از نوع GDDR5 و ظرفیت ۲GB است. چیزی که در این جا جالب است این است که همین مدل محدود شده دارای قیمتی برابر با نسخه ۴GB از رقیب خود یعنی پردازنده گرافیکی AMD RX و البته پردازنده گرافیکی دیگری از این کمپانی به نام XFX Radeon RX 460 می باشد. پس اگر شما تصمیم خود را بر این پایه استوار کنید که یک پردازنده گرافیکی AMD با رم ۴GB برای شما مناسب تر است، حق دارید، ولی شما باید به این امر نیز آگاه باشید که این پردازنده گرافیکی سرعت اجرای کمتری هم دارد.
با این حال، زمانی که کارت گرافیک Gigabyte را در کامپیوتر آزمایشی خود وارد کردیم (که این PC دارای پردازنده Intel Core i7-4771K و رم ۱۶GB DDR4 RAM می باشد)، این پردازنده GTX 1050 D5 2G بنچ مارک ها را به خوبی پشت سر گذاشته و نتایج بسیار خوبی را به ما نشان داد. اگر از بازی به نام Dirt Shutdown –یک بازی که ما معمولاً در حین تست قطعات از آن استفاده می کنیم- را بر روی این کامپیوتر اجرا کنیم، و تنظمیات گرافیکی را بر روی Ultra قرار دهیم مشاهده می کنیم که این کارت گرافیک نتایجی را از قبیل نرخ قاب ۷۴fps در رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ و نرخ قاب ۵۲fps در رزولوشن ۲۵۶۰*۱۴۴۰ را از خود به نمایش خواهد گذاشت. این نتایج برای چنین کارت گرافیکی که قیمت مناسبی هم دارد، عالی می باشند. درحالی که ما در حالت طبیعی این کارت گرافیک ها را در رزولوشن ۴K تست نمی کنیم، ولی در این جا از سر کنجکاوی هم که شده رزولوشن را بر روی ۳۸۴۰*۲۱۶۰ قرار دادیم و نرخ قابی که مشاهده کردیم ۲۷fps بود-البته این میزان از نرخ قاب برای انجام مناسب بازی های پیشرفته کافی نیست، اما برای یک پردازنده گرافیکی با قیمت فوق العاده ۱۲۰ پوند بسیار عالی است و می توانید بالاترین میزان تنظیمات گرافیکی را در این کارت اجرا کنید. تست مربوط به بازی مشهور Tomb Raider نشان داد که این بازی کمی نیازهای بیشتری را از کارت گرافیک دارد، از جمله دارای فیزیک، نور و اثرات آب و هوایی پیچیده تری می باشد. ما این بازی را در حالت ۲x SSAA و کیفیت Ultra اجرا کردیم. با این حال، کارت گرافیک GTX 1050 بازهم به خوبی عمل کرد، و توانست در رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ نرخ قاب ۵۵fps و در رزولوشن ۲۵۶۰*۱۴۴۰ نرخ قاب ۳۳fps را تولید کند. هردو این نرخ قاب ها به اندازه کافی برای بازی کردن مناسب هستند، اما زمانی که کیفیت را به High کاهش دادیم، خیلی بهتر شد زیرا مطمئن شدیم که در رزولوشن ۲۵۶۰*۱۴۴۰ نرخ قاب به میزان ۴۴fps افزایش می یابد.

 

جزئیات بیشتر

در تست مربوط به بازی Metro: Last Light Redux معلوم شد که می توان این بازی را در کیفیت Very High بر روی این پردازنده گرافیکی انجام داد و حداقل اگر تنظیمات را بر روی SSAA قرار دهیم این امکان فراهم خواهد شد. در این جا، کامپیوتر ما که مجهز به پردازنده گرافیکی GTX 1050 شده بود توانست در میزان رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ تنها میزان نرخ قاب ۲۵fps و در رزولوشن ۲۵۶۰*۱۴۴۰ میزان نرخ قاب ۱۴fps را ثبت کند. بازهم باید گفت که با این که این نرخ قاب کم است و کافی نیست، ولی اگر شما تنظیمات مربوط به سیستم بازی را کمی کاهش دهید این بازی قابل بازی کردن خواهد شد. اگر تنظیمات بافت این بازی را بر روی Medium قرار داده، و SSAA را خاموش کنیم، و فیلتر AF 4x را به جای حالت بیشتر آن یعنی AF 16x قرار دهیم، و همچنین tessellation را بر روی نرمال قرار دهیم و اثرات مربوط به Advanced PhysX را غیرفعال کنیم، می توانیم بازی Metro را  بر روی این سیستم در رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ با نرخ قاب ۸۷fps و در رزولوشن ۲۵۶۰*۱۴۴۰ با نرخ قاب ۵۷fps اجرا کنیم.
در حالت کلی، پرازنده گرافیکی Gigabyte GeForce GTX 1050 توانست میزان ۵ تا ۱۰fps از نرخ قاب را نسبت به پردازنده گرافیکی XFX Radeon RX 460 در تمامی تست هایی که ما انجام دادیم، برتری داشته باشد، و البته با توجه به این که این دو پردازنده گرافیکی قیمت های مشابهی هم دارند و پردازنده XFX دارای ۲GB بیشتر رم است، پس این نرخ قاب بیشتر در پردازنده گرافیکی مورد بررسی ما قابل ستایش است. همچنین، پردازنده گرافیکی GTX 1050 برای استفاده در بازی های واقعیت مجازی بهتر عمل می کند؛ تست واقعیت مجازی ما به نام SteamVR Performance نمره خوب ۱٫۹ را به ما داد، در حالی که در زمان نصب پردازنده گرافیکی RX 460 این نمره تنها ۰٫۶ بود. این حرف به این معنا نیست که ما این پردازنده گرافیکی را به شما توصیه کرده ایم، زیرا این نمره ۱٫۹ خیلی از نمره ممکن ۱۱ عقب تر است، اما از آنجایی که این سخت افزار مورد استفاده ما متوسط بود، پس باید بازی های واقعیت مجازی را با تنظیمات پایین بر روی آن اجرا کرد. کارت‌های مکملی که در این پردازنده گرافیکی استفاده شده اند می توانند کمی ملزومات سرعت و قدرت را در سیستم شما افزایش دهند، اما خوشبختانه، این پردازنده گرافیکی GTX 1050 توانسته است که این نرخ را در میزان ۷۵W و با نرخ TDP حفظ کند، یعنی نیازی به سیستم های خیلی پیشرفته نخواهد داشت. برنامه تست GPU-Z بیشترین میزان استفاده از انرژی برق توسط این پردازنده گرافیکی را ۹۴ درصد ثبت کرد، اما به صورت کلی در حوالی ۹۰ درصد بالا و پایین می شد. پردازنده دیگر ما یعنی RX 460 نیز این نرخ مصرف ۷۵W را به خود اختصاص داد، اما دارای توصیه هایی برای استفاده از PSU بالاتر در ۴۰۰W بود. اگر شما از یک پردازنده گرافیکی ۱۰۵۰ استفاده کنید تنها میزان ۳۰۰W از این انرژی به شما توصیه می شود، و از آن جایی که این کارت گرافیک به صورت کامل توسط شیار PCI-E x16 تغذیه می شود، پس در استفاده از آن نیازی به وصل کردن هیچ نوعی از کابل های PSU اضافی نخواهید داشت.

 

 فن خنک کننده نقش مهمی دارد.

 بخشی از این مصرف کم انرژی در این کارت گرافیک به دلیل استفاده از یک فن خنک کننده ۹۰mm است. شاید این فن برای این کارت کافی به نظر نرسد اما از آن جایی که این کارت گرافیک اندازه کوچک ۱۷۲ میلی طول را دارد، پس قرار دادن یک فن کوچک با همین اندازه برای خنک نگه داشتن آن کافی است. ما دو دما را به نام های دمای معتدل ۴۱ درجه سانتیگراد و دمای تحت فشار وظایف ۶۱ درجه سانتیگراد، که بیشترین مقدار آن در ۶۴ درجه سانتیگراد است، در این کارت اندازه گیری کردیم. این مقادیر به حدی استاندارد و عالی هستند که اصلاً نیازی برای نگرانی در رابطه با گرمای کارت گرافیک خود نخواهید داشت. این فن به اندازه ای باهوش است که می تواند در زمان هایی که استفاده سبکی از کارت گرافیک شود، سرعت خود را کاهش دهد تا به این طریق نقشی را در صرفه جویی مصرف انرژی داشته باشد. این فن همچنین دارای این قابلیت است که چرخش کاملاً بی صدایی دارد، و اصلاً نمی توان گفت که این یک کارت صدادار است. حتی در زمانی که بنچ مارک ها را بر روی این کارت انجام می دادیم متوجه شدیم که صدای فن های کیس از فن این کارت بیشتر است.  از آن جا که کارت گرافیک RX 460 نتوانست با این کارت به رقابت خود ادامه دهد، و به این دلیل که کارت GTX 950 در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ پوند قیمت دارد، پس انتخاب ما در این زمینه همان کارت گرافیک GTX 1050 است. زیرا پردازنده گرافیکی Gigabyte GTX 1050 مخصوصاً برای کامپیوترهای کوچکتر، عملکرد فوق العاده ای را از خود نشان داده است.

 

نشانی مطلب در وبگاه مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات:
http://khu.ac.ir/find-31.6870.33635.fa.html
برگشت به اصل مطلب